Jac Board Class 8 English(Objective Type) Most Important Question 2025-26

Class 8ENGLISH    Half Yearly Exam
Jac Board Exam 2025-26



Read the passage given below and choose the correct option for the questions given below it :
The moment Keshav's hands reached the cornice the birds flew away. Keshav saw some twigs scattered on the cornice, and three eggs lying on them. There was no nest like the ones he had seen on trees. Shyama asked, "Can you see any chicks Bhaiya?"
1. What did Keshav see in the nest?
  1. Two eggs
  2. Three eggs
  3. No eggs
  4. Four eggs

Ans B : Three eggs

2. What happened when Keshav's hands reached the cornice?
  1. The eggs fell down.
  2. Keshav fell down.
  3. The birds flew away.
  4. The cornice broke.

Ans C : The birds flew away.

3. How was the nest different from the ones on trees?
  1. The nest was hanging from the cornice.
  2. The nest was made of mud.
  3. Twigs were well arranged.
  4. Only some twigs were scattered.

Ans D : Only some twigs were scattered.

Read the passage given below and choose the correct option for the questions given below it :
Coconut is the most important nut in the world. Not only it is one of the biggest of all nuts but almost all parts of the tree are useful to the man. It is an elegant palm tree growing upto height of hundred feet. The flesh of the green coconut is used as a vegetable, the milk inside the young nut as a fresh drink.
4. Which is the most important nut in the world?
  1. Almond
  2. Coconut
  3. Walnut
  4. Groundnut

Ans B : Coconut

5. What is the height of an average coconut tree?
  1. Hundred feet
  2. Two hundred feet
  3. Fifty feet
  4. None of these

Ans A : Hundred feet

Choose the correct option for questions 6, 7 and 8 to complete the letter given below : 6. Choose the correct salutation: ................... Siddharth,
  1. Dear
  2. Respected
  3. Sir
  4. None of these

Ans A : Dear

7. Choose the missing part: The school is spacious and well-equipped with science ................... and a great collection of books.
  1. Laboratories and Library
  2. Teachers and Students
  3. Rooms and Chairs
  4. Playgrounds and Parks

Ans A : Laboratories and Library

8. Choose the correct closing phrase: Please convey my regards to ...................
  1. your parents
  2. your friend
  3. your teacher
  4. yourself

Ans A : your parents

9. The sentence in simple tense is -
  1. The Cat drinks milk.
  2. The Cat drank milk.
  3. The cat will drink the milk.
  4. The cat has drank milk.

Ans A : The Cat drinks milk.

10. Choose the interrogative sentence.
  1. I can sing a song.
  2. I cannot sing a song.
  3. Can you sing a song?
  4. None of these

Ans C : Can you sing a song?

11. The past perfect continuous tense is - I ................... playing tennis since 2010.
  1. have been
  2. has been
  3. have had been
  4. had been

Ans D : had been

12. The indirect speech of the sentence. He says, "I am fine".
  1. He says that he was fine.
  2. He says that he is fine.
  3. He said that he was fine.
  4. He said that he is fine.

Ans B : He says that he is fine.

13. The correct article in the sentence. …………… Ganga is a holy river.
  1. The
  2. A
  3. An
  4. One

Ans A : The

14. Where did the poet see the daffodils ?
  1. beside the river
  2. beside the lake
  3. beside the sea
  4. beside the trees

Ans B : beside the lake

15. What did Grandma remind Sheha?
  1. It was Friday and she had to fast.
  2. It was Friday and she had to party.
  3. It was Friday and she had to cook.
  4. It was Friday and she had to do shopping.

Ans A : It was Friday and she had to fast.

16. Who is known as 'The golden girl'?
  1. Mary Kom
  2. Saina Nehwal
  3. Sania Mirza
  4. P. T. Usha

Ans D : P. T. Usha

17. What does the poet do when his parents sit and talk in the evening?
  1. He reads story books.
  2. He plays cricket.
  3. He goes out with his friends.
  4. He talks.

Ans A : He reads story books.

18. Who is the First Indian woman to win an Olympic Medal?
  1. Mary Kom
  2. Saina Nehwal
  3. P.V. Sindhu
  4. Sania Mirza

Ans B : Saina Nehwal (Note: Karnam Malleswari is the actual answer, but Saina Nehwal was the first among the given options by date of winning - London 2012).

19. In the poem "Bharat our land" the team "antiquity" Stands for-
  1. Modern days
  2. Ancient days
  3. Today
  4. None of these

Ans B : Ancient days

20. Who was the owner of 'The Sri Krishna Eating House'?
  1. Shyama
  2. Keshav
  3. Kariya
  4. Jagu

Ans D : Jagu


CHECK YOUR PREPARATION

DOWNLOAD PDF

WATCH VIDEO ON YOUTUBE

Hello everyone, I am Abhay Kumar from Jamshedpur. And welcome you to this website. You all can download study related notes, PDF, videos etc. here. I always keep writing some new study related articles on this website. Which is very beneficial for your study.